Kalendercommissie denkt na over barragematchen

De Nijs Michael
| 9 reacties
Kalendercommissie denkt na over barragematchen

Sinds dit weekend kent onze Jupiler Pro League opnieuw twee leiders. Zowel Anderlecht als Standard tellen 61 punten, beide teams hebben bovendien 19 keer gewonnen. Barragematchen om het titelgevecht te beslechten zijn dan ook niet ondenkbaar.

In dat geval stelt zich echter een probleem. De laatste speeldag wordt afgewerkt op 16 mei, terwijl de bekerfinale op 23 mei op het programma staat. Tussendoor staat op 20 mei ook nog de finale van de UEFA Cup op het programma. Bovendien vertrekken de Rode Duivels, met heel wat interationals van beide ploegen, op 26 mei naar de Kirin Cup in Japan. Het is tevens nog niet duidelijk of er één of twee barragewedstrijden komen als Anderlecht en Standard elkaar in evenwicht blijven houden.

"Dinsdag komt de kalendercommissie samen", vertelt voorzitter Pierre-Yves Hendrickx in De Morgen. "Dan kunnen we eventuele barragematchen een eerste keer bespreken. Veel ruimte is er niet, maar ik zie wel mogelijkheden. Alles begint met de vraag of je in één wedstrijd op neutraal terrein of in twee matchen met uit en thuis gaat spelen. Het weekend van de bekerfinale is hoe dan ook een mogelijkheid, omdat noch Standard, noch Anderlecht nog in de beker zit. Een tweede match zou kunnen gespeeld worden in de week tussen de laatste speeldag en het weekend van de bekerfinale", aldus nog Hendrickx.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties