D'Onofrio: "Volgend jaar met vijf nieuwe spelers én Mbokani"

Anthony Van der Planken
| 12 reacties
D'Onofrio: "Volgend jaar met vijf nieuwe spelers én Mbokani"
Foto: © SC

Standard vecht nog volop voor de titel, maar het bestuur van de Rouches is al volop bezig met volgend seizoen. Sportief directeur D'Onofrio wil deze zomer vijf nieuwe spelers aantrekken en hoopt bovendien goudhaantje Dieumerci Mbokani in Luik te houden.

"We willen vier, vijf nieuwe spelers", vertelt Dominique D'Onofrio in HLN. "Vooraan hebben we genoeg aan Mbokani, De Camargo, Benteke en Cyriac. Onze aandacht gaat vooral uit naar twee centrale verdedigers, inzetbaar op de flanken, en naar gestalte op het middenveld."

Opvallend: D'Onofrio noemt Mbokani en gaat er blijkbaar van uit dat de Congolees blijft. Jovanovic' vertrek lijkt dan weer een zekerheid. "
Mbokani's contract loopt nog tot 2013. Zijn talent is onmiskenbaar, maar hij moet nog veel leren. Hij doet er best aan ten minste nog een jaar bij ons te blijven. Jova is een geval apart. We hebben hem beloofd mee te werken aan een transfer, maar we kunnen die belofte enkel nakomen indien er een bod binnenkomt dat aanvaardbaar is voor de club en voor hem. Tot vandaag is dat nog niet gebeurd."

"Uiteraard hebben we ook spelers op het oog. We hebben daarvoor een lijstje. Ook Bryan Ruiz (AA Gent) staat daar op. Dat is niet enkel een goeie, maar ook een mooie voetballer. Hij paart efficiëntie aan elegantie. Hij heeft nu al het niveau van Standard en bezit nog een serieuze progressiemarge. Ruiz is alleszins een financiële inspanning waard."
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties