Bolat: "Cadeau voor de club"

Tom Drossaert
| 14 reacties
Bolat: "Cadeau voor de club"
Foto: © SC

Sinan Bolat de man van de match benoemen is een understatement. De Turkse Belg houdt met zijn redding op de penalty van Ruiz Standard in de running voor de titel. De doelman kijkt met vertrouwen uit naar de dubbele confrontatie.

Bolat hield met een schitterende redding op een kopbal van Ljubijankic zijn ploeg recht in de eerste helft en maakt aanspraak op redding van het kampioenschap met het stoppen van de penalty van Bryan Ruiz. De doelman was na de wedstrijd dan ook uiterst opgetogen over zijn prestatie. “Ik kan het nog steeds niet geloven. Ik beschouw mijn sterke prestatie als een cadeau voor de club die me een kans in doel geeft.”

 

Op het einde was het bibberen voor Standard, maar Bolat koos uiteindelijk voor de juiste hoek bij de strafschop. “Ik had voor de wedstrijden beelden gezien van hoe Ruiz zijn penalties trapt. Hij kiest vaak een verschillende hoek, dus was het eigenlijk een gok van mij. Gelukkig maakte ik de juiste keuze”, lachte de doelman.
 

Eerst vieren, dan bespreken

 

Standard beleefde één van zijn moeilijkste wedstrijden in Gent, maar dat is volgens Bolat deels te wijten aan het missen van kansen van zijn ploeg. “Ja, ik doe een mooie redding op de kopbal van Ljubijankic in de eerste helft die ons in de wedstrijd houdt, maar Jovanovic laat aan de andere kant een ongelooflijke kans op de 0-2 liggen.”
 

Bolat kijkt met vertrouwen uit naar de testmatchen van komende week. “Die twee wedstrijden zullen uitmaken wie de beste is in deze competitie. De winnaar zal het alleszins niet gestolen hebben. Bespreking? Eerst even vieren met de supporters en de ploeg en alles laten bezinken. Morgen zullen we de dingen wel bespreken.” (AN)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties