Preud'homme: "Tevreden met prestatie"

Tom Drossaert
| 2 reacties
Preud'homme: "Tevreden met prestatie"
Foto: © SC

De ontgoocheling overheerste niet bij Michel Preud'homme, ondanks het verliezen van de derde plaats. De coach is tevreden met het spel dat zijn ploeg leverde en is reeds bezig met de voorbereiding op volgend seizoen.

Uiteraard had Preud'homme de penalty van Ruiz op het eind er liever zien ingaan, maar de coach is al bij al tevreden over de prestaties van zijn jongens. “We hebben gespeeld zoals we moesten. De zaak in handen nemen en kansen creëren. We mogen uitermate tevreden zijn over ons spelpeil tegen Standard, zeker als je de middelen waarmee beide clubs het moeten rooien bekijkt.”
 

De wedstrijd werd gekleurd door twee penaltyfases, waarbij de strafschop voor Standard toch wel heel licht was toegekend. “De beelden van de eerste penalty heb ik nog niet gezien dus kan ik niet oordelen. Normaal trapt Ruiz altijd binnen, maar alle eer voor Bolat die hem pakt. Ik ben immers zelf nog doelman geweest”, lachte Preud'homme
 

Goede voorbereiding
 

Over wie als kampioen uit de testmatchen komt, laat de trainer zich niet uit. “Ik weet hoegenaamd niet wie kampioen zal worden. Het hele kampioenschap heeft afgehangen van details, dus ik twijfel niet dat dat in de testmatchen ook zo zal zijn.”

Preud'homme zit met zijn gedachten duidelijk al bij volgend seizoen. “Met de voorrondematchen van de Europa League en geen winterstop wordt het een lang en moeilijk seizoen, dus moeten we voorzichtig zijn. Ik hoop dan ook op een uitstekende voorbereiding met Gent.” (AN)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties