BeTV bestrijdt nu ook internetuitzendingen

Anthony Van der Planken
| 40 reacties
BeTV bestrijdt nu ook internetuitzendingen
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

BeTV is er op uit om zoveel mogelijk geld te slaan uit de testwedstrijden om de titel. De Waalse betaalzender probeert daarom alle mogelijke gratis uitzendingen tegen te gaan.

BeTV verraste deze week door de uitzendrechten van de twee testwedstrijden tussen Anderlecht en Standard binnen te halen. De betaalzender legde in totaal 1,2 miljoen euro neer voor de rechten. Dat geld wil het graag recupereren door de verkoop van abonnementen.

Voetbalfans die geen BeTV in huis hadden, vonden al gauw verschillende alternatieve manieren om de wedstrijd gratis te volgen. De zender zelf is daar niet gelukkig mee en doet er nu alles aan om de gratis uitzendingen van de terugwedstrijd tegen te gaan.

Zo verbood BeTV gisteren Anderlecht om een groot scherm te plaatsen in het eigen Astridpark. De club moest zo duizenden fans teleurstellen.

BeTV vroeg ook aan Telenet om de gratis proefperiode van de zender onmiddelijk stop te zetten. Telenet-kijkers kunnen immers één maand gratis BeTV kijken, op voorwaarde dat ze hun abonnement tijdig stopzetten. De telecomreus ontving dan ook duizenden aanvragen, en krijgt volgende week wellicht evenveel annulaties. Dat is niet naar de zin van BeTV. Telenet ging echter niet in op het verzoek van de zender en blijft de abonnementen gratis verspreiden.

Er is trouwens nog een derde weg om de wedstrijden te volgen. Verschillende websites, waaronder het populaire Justin.TV streamen de wedstrijd live op het internet. Illegaal volgens BeTV. "Als we zondag merken dat de wedstrijd op het internet verspreid wordt, snijden we het satellietsignaal af", meldt de zender. Op die manier zouden echter ook de verschillende buitenlandse zenders die de wedstrijd wél legaal uitzenden zonder beeld vallen. Een andere mogelijkheid is om de websites die de match verspreiden, door de rechter te laten blokkeren. Het is dus niet uitgesloten dat straks ook kijken via het internet onmogelijk wordt.

Uiteraard kan iedereen zondagavond ook op Voetbalkrant terecht. Wij brengen immers een uitgebreid tekstverslag voor, tijdens en na de wedstrijd.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties