Moeskroen kreeg goed nieuws van licentiecommissie

Mathias Dumarey
| 47 reacties
Moeskroen kreeg goed nieuws van licentiecommissie
Foto: © SC

Excelsior Moeskroen staat toch iets dichter bij een licentie voor volgend seizoen, ondanks de klacht van Dender, Roeselare en KV Kortrijk. Toch worden 15 en 21 juni nog belangrijke dagen voor 'les Hurlus'.

Het Beroepscomité van de licentiecommissie heeft vandaag het beroep van KV Kortrijk, Dender en Roeselare ontvankelijk, maar ongegrond verklaard. De drie clubs hadden eerder verzet aangetekend tegen een licentie voor Excelsior Moeskroen dat met financiële problemen kampt. Vanochtend werden alle betrokken partijen gehoord bij de Belgische voetbalbond en na de middag deed het Beroepscomité dan uitspraak, met goed gevolg voor de Henegouwers.

Het Beroepscomité vond dat KV Kortrijk niet langer betrokken partij was omdat het zich sportief kon redden in de Jupiler Pro League. Dender en Roeselare mochten geen nieuwe stukken meer aan het dossier toevoegen. Toch is Moeskroen nog niet helemaal buiten schot. "Op 15 juni zal de bond nog eens een financiële controle uitvoeren, los van de licentie. We zullen kijken of alles betaald is", aldus licentiemanager Roland Tis op Sporza. "Op 21 juni zal de club ook nog heel wat documenten op tafel moeten leggen over haar financiële toekomst. Dan zullen we al heel wat meer weten."

Mocht Moeskroen volgend seizoen toch niet meer in de hoogste voetbalklasse mogen uitkomen, dan zal FCV Dender de vrijgekomen plaats mogen innemen. De club eindigde als vijftiende in het eindklassement van de Jupiler Pro League. (AN)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties