Defour: "Ik stop bij Duivels als ik niet centraal speel"

Anthony Van der Planken
| 80 reacties
Defour: "Ik stop bij Duivels als ik niet centraal speel"
Foto: © SC

Steven Defour wil niet langer op de rechterflank spelen bij de Rode Duivels. Als hij niet centraal op het middenveld mag spelen, zet hij een punt achter zijn carrière als international.

Defour is nauwelijks 21, maar dreigt nu al een punt te zetten achter zijn carrière als Belgisch international. "Als de nieuwe bondscoach mij niet centraal opstelt, dan hoeft het voor mij niet meer", vertelt de Standard-speler in HLN. "Dan stop ik met de Rode Duivels. Ik ga altijd voluit voor de ploeg, maar ik heb geen zin om nog langer op de rechterflank te worden misbruikt."

Defour had nog een andere opmerkelijke uitspraak in petto. Als Standard afgelopen seizoen de titel had misgelopen en zich dus niet rechtstreeks had geplaatst voor de Champions League, was hij wellicht al deze zomer vertrokken. "
Toen ik in de zomer van 2006 overkwam van Genk, gaf Luciano D'Onofrio mij drie jaar de tijd om Standard eindelijk nog eens aan een landstitel te helpen. Daarna mocht ik, indien ik dat wenste, vertrekken. De termijn is verstreken en we zijn inmiddels al twee keer kampioen geworden. Ik had dus kunnen aandringen op een transfer, maar de verzekerde deelname aan de poules van de Champions League hebben mij daarvan doen afzien. Het zou anders zijn geweest, mochten we onze titel niet hebben verlengd."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties