Wat hebben Clement en Andy Schleck gemeen?

Steurbaut Kersten
| 94 reacties
Wat hebben Clement en Andy Schleck gemeen?
Foto: © SC

Bij Germinal Beerschot wordt de terugkeer van Philippe Clement enthousiast onthaald. Voorzitter Herman Kesters vergelijkt de 35-jarige verdediger met Andy Schleck, de winnaar van het jongerenklassement van de Tour.

Opvallend. Zo mag je de ontvangst op de persvoorstelling van Germinal Beerschot wel noemen. Philippe Clement is de enige speler met een witte polo. Zijn nieuwe ploegmaats pronken met een zwarte uitrusting. Niet toevallig, zo blijkt.


Jonge Clement

“Dit is een symbolische keuze. Clement is de beste jongere die we tijdens deze transferperiode hebben binnengehaald”, verwijst Kesters met een kwinkslag naar de Tour de France.

“Bij de onderhandelingen dacht ik zelf dat dezelfde Philippe voor mij zat die op zijn achttiende debuteerde in het eerste elftal van Beerschot. Ik heb nog nooit een speler zo gemotiveerd gezien om naar Germinal Beerschot te komen.”

Presence

Ook technisch directeur Gunther Hofmans is opgetogen met de komst van Clement. “Hij is de versterking waar we al weken naar op zoek waren”, aldus Hofmans. “Hij heeft ervaring, presence en pikt af en toe een doelpuntje mee. Het is fantastisch om zo’n speler erbij te hebben.”
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties