"Wie niet wil strijden, moet maar thuis blijven"

Nico Wieme
| 12 reacties
"Wie niet wil strijden, moet maar thuis blijven"
Foto: © SC

Volg België nu via WhatsApp!

De Rode Duivels bereiden zich voor op de interland tegen Armenië. Bondscoach Frank Vercauteren moest zijn tactische uitleg wel laten vallen ten voordele van een groepsgesprek, iets wat volgens Daniel Van Buyten absoluut noodzakelijk was.

Woensdagavond spelen de Rode Duivels in en tegen Armenië. In aanloop naar deze onbelangrijke interland (België is zo als uitgeschakeld voor het WK 2010) moest interim-bondscoach Frank Vercauteren zijn plannen wijzigen. De tactische voorbeschouwing werd vervangen door een groepsgesprek. De etterbuil die al een tijd sluimerde, maar sinds de interland tegen Spanje opengespat was, werd geheeld.

Daniel Van Buyten luchtte achteraf zijn hart tegenover Sporza. "Na Spanje is er een abces ontstaan waaruit we dringend de etter moesten duwen. Dit kan soms pijn doen, maar het was wel noodzakelijk", legde de Bayernverdediger de vinger op de wonde.

"Tegen dit soort tegenstanders hebben de Belgen vaak een mentaliteitsprobleem. Onze tegenstanders tonen vaker een groter strijdershart dan wij. Wie tegen Armenië zijn strijdershart niet laat zien, die moet bondscoach Vercauteren de volgende interland maar thuislaten", toonde Van Buyten zich hard voor de groep.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties