Germinal Beerschot wil eigen stadion in 2013

Mathias Dumarey
| 222 reacties
Germinal Beerschot wil eigen stadion in 2013
Foto: © SC

Als het van Germinal Beerschot afhangt, zullen zij alleen in het nieuwe stadion in Antwerpen op de gronden van Petroleum Zuid spelen. De stad Antwerpen wil nochtans dat ook RFC Antwerp er zijn nieuwe thuis vindt.

Germinal Beerschot wil het nieuwe stadion op de gronden van Petroleum Zuid alleen bespelen en dat zou al moeten gebeuren in 2013. Dat stelde voorzitter Herman Kesters vandaag op een persconferentie. De eersteklasser zal wel moeten hopen dat de stad Antwerpen en het Vlaamse Gewest hun deel van de gronden zullen willen ter beschikking stellen. Germinal Beerschot wil het grootste stuk zelf financieren. Het project zou honderd miljoen euro kosten.

"We merkten dat de bezettingsgraad van het Olympisch Stadion 85 procent bedraagt. Als dat verder gaat stijgen, wordt ons huidige stadion te klein. Het is daarom dat we enkele jaren geleden aan Patrick Vannoppen, een bestuurder van de club, hebben gevraagd om een concept voor een nieuw stadion te tekenen. Het is van cruciaal belang voor de club om de mogelijkheid te hebben om in een groot en volwaardig stadion te voetballen waarbij het verhoogde aantal toeschouwers en de toegenomen interesse van de zakenwereld een hefboom kunnen zijn voor de inkomsten", aldus Kesters.

Vannoppen zelf vulde nog aan dat Germinal Beerschot een multifunctioneel stadion wil waarin er ook plaats moet zijn voor kantoor-, congres- en winkelruimte. Germinal Beerschot wil het stadion ook zelf uitbaten.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties