Advocaat: "Hier kan iets moois uitgroeien"

Steurbaut Kersten
| 12 reacties
Advocaat: "Hier kan iets moois uitgroeien"
Foto: © SC

Dick Advocaat heeft zijn start niet gemist bij de Rode Duivels. De Nederlander leidde België meteen naar een overwinning tegen Turkije.

“Ik ben bijzonder blij”, reageerde Advocaat. “Er was na de wedstrijd veel vreugde in de kleedkamer. De jongens hebben begrepen dat ze met hard werken veel kunnen bereiken. We creëerden tegen een sterke ploeg als Turkije zes à zeven kansen en scoren twee doelpunten. Dat is zeer mooi.”

Beter voetbal

“We weten natuurlijk ook dat het voetbal nog beter kan, maar deze ploeg komt van heel ver. Je kan moeilijk na drie dagen al veel resultaat verwachten. Maar met een goede organisatie en de werklust die ze vandaag getoond hebben, kan hier iets moois uitgroeien.”

“Iedereen heeft zijn taak uitstekend ingevuld. Zeker bij balverlies. Mirallas en Lamah werden vaak gedwongen om met hun opkomende backs mee te gaan. Doen ze dat niet, dan komt de verdediging in problemen.”

Advocaat zette Lamah en Bailly in de basis. “Van bij het begin was het voor mij duidelijk dat ik voor Lamah zou kiezen. In doel heb ik geen hiërarchie. Volgende keer staat er misschien iemand anders in, al heeft Bailly wel een goede wedstrijd gespeeld.”

Fellaini hoger

Over de positie van Fellaini heeft Advocaat ook nog geen duidelijkheid. “Hij speelde in een controlerende rol, maar toen hij in de tweede helft hoger speelde, vond ik hem eigenlijk beter.”
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties