Leiders treffen elkaar in Nederlandse beker

Gert-Jan Weyters
| 0 reacties
Leiders treffen elkaar in Nederlandse beker
Foto: © SC

Ook in Nederland is er deze week bekervoetbal te beleven. Het wordt uitkijken naar de wedstrijd FC Twente - VV Capelle. Ook het duel tussen Roda JC en PSV staat in de spotlight.

Op het eerste zicht lijkt FC Twente - VV Capelle een doordeweekse bekerwedstrijd als een ander. Niets is minder waar. FC Twente is de fiere leider in de Eredivisie, Capelle voert het klassement aan in het Nederlandse amateurvoetbal.

Beide ploegen maken indruk met hun fris en aanvallend voetbal, het word afwachten wat dat geeft in een uitverkochte Grolsch Veste. Capelle-aanvoerder Patrick Molendijk wil er een aangenaam kijkstuk van maken. "Wij spelen ver van ons doel af en we hebben de intentie om ook in Enschede ons spelletje op de mat te leggen", aldus Molendijk.

Een ander duel om naar uit te kijken is de ontmoeting tussen Roda JC en PSV Eindhoven. In de competitie is er al wel een verschil van 17 punten tussen beide ploegen, maar Roda kan altijd dat tikkelje meer in de beker. Zeker als een topploeg op bezoek komt.
 
De geplaagde landskampioen AZ Alkmaar neemt het in eigen huis op tegen Spakenburg. Feyenoord krijgt het bezoek van FC den Bosch en Ajax moet donderdag de wei in tegen Dordrecht. Op papier drie haalbare kaarten voor de topploegen.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties