Club wacht af, maar wil zich positief blijven opstellen

Nico Wieme
| 17 reacties
Club wacht af, maar wil zich positief blijven opstellen
Foto: © SC

De Vlaamse regering besliste vrijdag dat het nieuwe stadion van Club Brugge in het Chartreusegebied moet komen. Het blauw-zwarte bestuur neemt voorlopig een afwachtende houding aan.

De Vlaamse regering verspreidde vrijdag een persbericht met de mededeling dat het nieuwe Brugse stadion in het Chartreusegebied moet gebouwd worden. Op Brugs grondgebied, met slechts 30.000 m2 handelsruimte, maar 6.000 autoparkeerplaatsen, en liefst in samenwerking met Cercle Brugge. Club Brugge nam nota van dit bericht.

"Club Brugge verneemt dat de Vlaamse regering een officieel overlegorgaan, bestaande uit PMV en RESOC, heeft aangeduid om de verdere evolutie van dit dossier te begeleiden. Club Brugge staat open voor verdere dialoog. Club Brugge heeft in het stadiondossier steeds sereniteit nagestreefd en zal dit ook in de toekomst blijven doen", meldt de Clubwebsite.

"Club Brugge moet echter vaststellen dat de beslissing wel de bouw van een nieuw stadion toelaat, maar dat de hoekstenen van het project zoals het door Club Brugge is uitgetekend – zijnde locatie en financiering – niet zijn weerhouden. Het sluitend financieel model dat Club Brugge had uitgewerkt voor het bouwen en onderhouden van een eigen stadion, zonder financiële tussenkomst van de overheid, is binnen de grenzen van de huidige beslissing niet meer realiseerbaar. Club Brugge is dan ook benieuwd hoe het pas aangestelde overlegorgaan de financiering zal rond krijgen."

"Club Brugge zal zich uiteraard positief opstellen in de verdere besprekingen, en kijkt uit hoe men tegen 20 november, op nauwelijks drie weken tijd, een concrete en volledige invulling kan geven aan de vragen die de Vlaamse regering zich stelt." (AN)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties