Sonck: "Ik kan Club en België nog iets bijbrengen"

Steurbaut Kersten
| 28 reacties
Sonck: "Ik kan Club en België nog iets bijbrengen"
Foto: © SC

Adrie Koster en Club Brugge kunnen terug rekenen op Wesley Sonck. De 31-jarige Ninovieter voelt zich klaar om terug te vlammen. "Ik heb nog altijd weinig problemen met het niveau aan de top."

Sonck vierde tegen STVV zijn terugkeer op het veld. “Die tien minuten waren fantastisch”, zegt Sonck in GvA. “De drie weken hebben lang geduurd, vooral omdat het een bizarre blessure was. Er was een vochtophoping in de heupbeugel, maar ik had daar nauwelijks last van.”

Ondertussen staat Club Brugge mooi bovenaan in de competitie. “Het gaat héél goed tot dusver. De manier waarop Koster werkt, slaat aan bij de spelers. Hij schrikt er niet voor terug om hard in te grijpen. En dan speelt het geen rol of het nu om Wesley Sonck of om een jonge gast gaat.”

Even schrikken      

“Het was even schrikken om op de bank te zitten in het begin van het seizoen. Ik had het daar moeilijk mee, maar wie mij kent, weet: die Sonck vecht altijd terug. Ik heb geen moment gedacht om te vertrekken ofzo. Ik had veel respect voor de manier waarop de trainer daarmee omging.”

Sonck heeft nog een contract tot juni 2010 en zit binnenkort aan tafel met Club Brugge. “Ik zie het zeker zitten om bij Club door te gaan. Zij hebben mij de kans gegeven om mijn carrière te herlanceren. Veel mensen dachten dat ik geen goesting meer had om nog te voetballen. Wel, ik denk dat ik intussen bewezen heb dat ik nog wél zin heb. Ik wil nog prijzen winnen.”

Rode Duivels

Ook de nationale ploeg is voor Sonck nog geen afgesloten hoofdstuk. “Zodra ik zelf voel dat het niet meer gaat, zeg ik meteen 'het is gedaan'. Maar dat moment is er bijlange na nog niet. Ik heb het gevoel dat ik de nationale ploeg en Club Brugge nog steeds iets kan bijbrengen.” (AN)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties