Barça kwalificeert zich na vijfklapper

Steurbaut Kersten
| 2 reacties

FC Barcelona heeft zich met de vingers in de neus geplaatst voor de achtste finales van de Spaanse beker. De landskampioen won in eigen huis met 5-0 voor Cultural Leonesa.

De wedstrijd in Camp Nou begon met een minuut stilte voor de overleden ex-speler Robert Enke. De 32-jarige doelman werd eerder op de dag dood teruggevonden bij een spoorwegovergang in Hannover.

Barcelona, dat de heenwedstrijd al met 0-2 winnend had afgesloten, walste in de tweede helft over de Spaanse derdeklasser. Bojan Krkic (2), Pedro, Lionel Messi en Xavi legden er vijf in het mandje.

De Catalanen plaatsen zich dus probleemloos voor de achtste finales. Dat kon niet gezegd worden van Real Madrid. De Koninklijke slaagde er niet in om de beschamende 4-0-nederlaag tegen derdeklasser Alcorcon recht te zetten. Rafael Van der Vaart schonk Real in de slotfase een 1-0-overwinning.