Uruguay grijpt laatste WK-plaats

De Nijs Michael

De deelnemers aan het WK 2010 in Zuid-Afrika zijn bekend. Uruguay en Costa Rica vochten woensdagnacht om het laatste ticket en zoals verwacht heeft de laatst genoemde ploeg de duimen moeten leggen.

Na de 0-1-zege van vorige week begon Uruguay als favoriet aan de terugwedstrijd. De tweevoudige wereldkampioen stelde in eigen huis niet teleur. Een 1-1-gelijkspel volstond om het laatste WK-ticket in de wacht te slepen.

Uruguay nam de wedstrijd meteen in handen, maar verzuimde de opgelegde kansen af te maken. In de loop van de eerste helft kwamen ook de bezoekers meermaals gevaarlijk opzetten, maar Ruiz en co vonden de weg naar het net niet.

In de tweede helft vielen er opnieuw enkele kansen te noteren, maar wederom werd er niet gescoord. Tot Sebastian Abreu inviel, de aanvaller had weinig of geen tijd nodig om de 1-0 tegen de touwen te knallen.

Costa Rica leek verslagen, maar amper vier minuten later bracht Walter Centeno zijn land opnieuw in de wedstrijd: 1-1. Verder kwamen de bezoekers echter niet, waardoor Uruguay een hotel in Zuid-Afrika mag boeken.