Is Daknam weer oninneembare vesting voor Club?

Nico Wieme
| 9 reacties
Is Daknam weer oninneembare vesting voor Club?
Foto: © SC

Club Brugge speelt zondagavond op het veld van Lokeren. Een match met een extra pigment door de aanwezigheid van Jacky Mathijssen als trainer van de Waaslanders. Wie trekt uiteindelijk aan het langste eind?

Lokeren ontvangt zondagavond Club Brugge. In het recente verleden keken de Bruggelingen nooit echt uit naar een verplaatsing naar het Daknamstadion, zeker niet na een Europese opdracht. In de voorbije vier seizoenen kon Club slechts één keer de drie punten meepakken uit Lokeren, in de andere drie partijen moest blauw-zwart steevast zijn meerdere erkennen in de Waaslanders.

 

Club herrijst dit seizoen na enkele mindere prestaties in de voorbije jaargangen, Lokeren vecht momenteel een strijd tegen de degradatie uit. Coach Aleksandar Jankovic werd iets meer dan een maand geleden vervangen door Jacky Mathijssen, toevallig de ex-coach van Club Brugge die eind vorig seizoen zijn biezen mocht pakken in Jan Breydel.

 

De Bruggelingen behaalden donderdag een verdienstelijk gelijkspel op het veld van UEFA Cupwinnaar Shakhtar Donetsk. In het verleden was een Europese trip voorafgaandelijk aan een bezoek aan Daknam geen garantie op succes. Clubcoach Adrie Koster kan in Lokeren geen beroep doen op de geschorste Antolin Alcaraz en de geblesseerde Geert De Vlieger. Wesley Sonck, donderdag nog kermend van de pijn afgevoerd bij Shakhtar, geraakt fit en haalt de selectie.

 

Lokerencoach Mathijssen recupereert voor het duel tegen zijn ex-club de geblesseerden Marcel Mbayo, Tshilola Tiko en Mario Carevic. De Limburger rekent er dan ook op dat dit drietal het spelpeil van zijn team de hoogte kan injagen. Nill De Pauw, Hassan El Mouataz en Barry Boubacar Copa blijven geblesseerd langs de kant.

 

Lokeren wacht al zeven duels op een driepunter, Club scoorde totnogtoe in elk duel minstens één doelpunt. De Waaslanders hopen erop zo snel mogelijk de drie punten eens te pakken om uit de onderste regionen weg te geraken. Club kan een goede zaak doen in de stand na de gelijke spelen van Germinal Beerschot en Standard én de nederlaag van Zulte Waregem.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties