Hiddink: "Dubbele baan Advocaat eigenlijk onmogelijk"

Manuel Gonzalez
| 9 reacties
Hiddink: "Dubbele baan Advocaat eigenlijk onmogelijk"
Foto: © SC

Uitgerekend Guus Hiddink, die zelf al meerdere keren een dubbele baan uitoefende, raadt Dick Advocaat de combinatie AZ-Rode Duivels af.

Guus Hiddink zei gisterenavond in het Champions League magazine op tv-zender NEDERLAND 3 dat Dick Advocaat voor een moeilijke opdracht staat. Nochtans was Hiddink in het verleden zelf al vaker actief in een dubbele job, de laatste keer in de combinatie Chelsea-Rusland.

"Dat was anders", begint Hiddink zijn relaas. "Ten eerste was dat voor dezelfde werkgever, want Abramovich heeft ook veel in de pap te brokken bij de Russische bond. Maar op de tweede plaats heb ik die job bij Chelsea aangenomen nadat ik al een hele periode met Rusland bezig was. Dick begint pas in België en moet alles nog ontdekken en de Belgische competitie nog helemaal ontleden. Daar heb je toch een bepaalde inloopperiode voor nodig. Dick is nog maar zo kort actief voor de Rode Duivels dat hij dit onmogelijk al helemaal kan afgewerkt hebben."

"Daarbij moet hij nu AZ uit het slop gaan halen. Wanneer gaat hij nog tijd kunnen maken voor het Belgische spelersmateriaal te inventariseren? Hij zegt dan wel dat hij nog twee assistenten heeft, maar als je zoveel uit handen moet geven lijkt me toch geen goed idee. Het feit dat er vier potentiële internationals actief zijn bij AZ is in mijn ogen geen probleem."
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties