Dugary opnieuw vier maanden aan de kant

Ruben Philippe
| 18 reacties
Dugary opnieuw vier maanden aan de kant
Foto: © SC

Volg KRC Genk nu via WhatsApp!

Het zit Racing Genk en Dugary maar niet mee. De rechterflank van de Limburgers kwam gisteren voor het eerst aan de aftrap na een aanslepende blessure. Nu dreigt hij opnieuw voor lange tijd aan de kant te staan.

Ndabashinze Dugary zal opnieuw drie à vier maanden aan de kant staan. De speler blesseerde zich tijdens de thuiswedstrijd tegen Zulte Waregem. Dugary werd even voor rust neergemaaid door Khaleem Hyland, die daarbij zijn tweede gele kaart pakte. De ernst van de blessure is inmiddels vastgesteld, hij liep een kuitbeenbreuk op. 

De breuk is vastgesteld net boven de enkel. Dugary is inmiddels in het gips gelegd voor vier tot zes weken. Daarna zal hij nog een tijdje verder moeten met een loopgips. Bij Racing Genk hopen ze hem aan het einde van het seizoen terug te zien. "Dit is een streep door onze rekening. Dugary was net goed bezig. Bovendien is hij het soort speler waarvan we er niet al te veel hebben bij Genk", aldus Francky Vercauteren.

Voorheen kampte Dugary al met een langdurige blessure. Vorig seizoen brak hij één van zijn voetbeentjes, een maandenlange revalidatie was het gevolg. Vorige week mocht hij voor het eerst invallen tegen AA Gent. Vercauteren vond hem klaar voor zijn eerste basisplaats sinds lang. (AN)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties