Stijnen: "Beton en schaatspiste voor doelmannen"

Steurbaut Kersten
| 5 reacties
Stijnen: "Beton en schaatspiste voor doelmannen"
Foto: © SC

Stijn Stijnen hield Club Brugge met twee uitstekende reddingen voor rust recht tegen Lokeren. De Brugse doelman had het na de wedstrijd echter bijna uitsluitend over de gevaarljke staat van het veld.

“Aan de ene kant is het veld zo hard als beton, aan de andere kant is het een schaatspiste”, foetert Stijnen. “En op sommige plekken ligt het dan weer zacht. Je moet iedere keer je manier van lopen aanpassen.”

De Brugse doelpunten vielen aan de kant van de ‘schaatspiste’, bij de eerste treffer kon Jugoslav Lazic zich moeilijk recht houden en zag hij de kopbal van Dorge Kouemaha tergend traag binnengaan.

“Dat is een drama voor een doelman op zo’n terrein. Ik heb er last mee dat kerstvoetbal primeert boven de veiligheid van de spelers. Maar als anderen hun verantwoordelijkheid niet nemen, kunnen wij er niets meer aan doen. Je kan dan blijven zagen en klagen, maar dan word je uiteindelijk zelf de zager. Hopelijk begint het tegen zaterdag serieus te dooien.”

Club Brugge speelde geen grootse wedstrijd tegen Lokeren, beseft de blauw-zwarte doelman. “In de eerste helft waren zij de betere ploeg en ook na rust hadden ze goede momenten, maar wij waren vandaag heel efficiënt. Bij de eerste echte kans scoren we.”  
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties