Spelers reageren verdeeld op kerstvoetbal

Nico Wieme
| 6 reacties
Spelers reageren verdeeld op kerstvoetbal
Foto: © SC

Voor het eerst wordt er in België kerstvoetbal gespeeld. De meeste spelers vinden dat een slecht idee, al is niet iedereen gekant tegen voetballen in de kerstvakantie. De VRT stak zijn licht op bij enkele profspelers.

Voor Carl Hoefkens is kerstvoetbal geen nieuwe zaak. De verdediger van Club Brugge werd daar in Engeland al mee geconfronteerd. “Het is geen slechte zaak. In Engeland speelden we drie à vier wedstrijden in negen dagen”, zegt Hoefkens.

 

“Ik heb zelfs nog op nieuwjaarsdag gevoetbald. De supporters vinden dat fijn. Er heerst een echte kerstsfeer in de stadions. Dat moeten we ook in België krijgen. Ik zal het rustig houden tijdens de feestdagen. Ik eet iets met de familie. Ik zal wel meer dan één glaasje wijn drinken, maar ik overdrijf zeker niet”, aldus nog Hoefkens.

 

Nico Van Kerckhoven (Westerlo) is niet absoluut tegen kerstvoetbal, maar stelt wel een voorwaarde. “Ik heb er geen enkel probleem mee om tussen Kerstmis en Nieuwjaar te voetballen, als er tenminste overal een verwarmd veld zou liggen. Nu kunnen we geen spektakel brengen, omdat de accomodatie niet is aangepast. Daarom vind ik het jammer dat we nu voetballen. Wij spelen gelukkig pas zondag. Wij kunnen dus nog een dagje langer genieten van Kerstmis.”

 

Koen Persoons (KV Mechelen) vindt kerstvoetbal geen goede zaak. “Normaal eet ik met Kerstmis een vier- of vijfgangenmenu. Dit jaar zal het een soepje en pasta met kalkoen worden. De kerststemming gaat nu aan mij voorbij. Daarom ben ik geen voorstander van kerstvoetbal. De kerstsfeer is weg, omdat je je moet concentreren op het voetbal.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties