Vercauteren: “Moeten beter worden in beide rechthoeken”

Wouter Laeremans
| 11 reacties
Vercauteren: “Moeten beter worden in beide rechthoeken”
Foto: © SC

Genk verloor opnieuw op het veld van Germinal Beerschot. Trainer Franky Vercauteren kan voorlopig geen kentering teweeg brengen. De uitsluiting van verdediger Matoukou deed de Limburgers de das om. “De druk werd onhoudbaar.”

“Ik ben een beetje ontgoocheld, maar ik kan niet anders dan de tegenstander proficiat te wensen. Zeker in de tweede helft hebben ze laten zien waarom ze bovenin meedraaien”, zegt Genkcoach Vercauteren. “Voor de rest vond ik dat we hen de eerste helft goed opgevangen hebben en dat we er enkele keren goed zijn kunnen uitkomen. We krijgen misschien nog de beste kans, ook al was dat misschien niet verdiend geweest.”

In plaats van een voorsprong moest Genk net voor rust met tien verder na een zware overtreding van Matoukou. “Ik heb de fase niet gezien, maar op die plaats van het veld is zo’n ingreep helemaal niet nodig. Na de rode kaart werd de druk gewoon onhoudbaar. Er is dan ook geen discussie over de verdiende nederlaag.”

In de volgende wedstrijd wacht streekgenoot Sint-Truiden. Voor Genk is het alle hens aan dek. “We moeten lessen trekken uit vandaag en beter zijn in de twee rechthoeken.” (AN)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties