Interview Galjé: "Moeskroen was toch mooie tijd"

Steurbaut Kersten
| 1 reacties
Galjé: "Moeskroen was toch mooie tijd"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het nieuwe jaar is afgetrapt. Met een glaasje champagne in de hand blikt Voetbalkrant samen met de voetbalwereld nog een keer terug op 2009 en peilen we naar de verwachtingen voor 2010. Hans Galjé eindigt het jaar met gemengde gevoelens.

Wat is het mooiste moment van 2009?

 

“Mag ik er twee kiezen? Mijn overeenkomst met de Belgische voetbalbond, waar ik ben aangesteld als keeperstrainer. En ondanks alles ook de ervaring als hoofdtrainer van Moeskroen. Ook al is het in mineur geëindigd, het was een mooie tijd.”

 

Ik kan me al voorstellen wat het slechtste moment was.

 

“Ja, daar hoef ik niet lang over na te denken. Het faillissement van Moeskroen is absoluut het dieptepunt van dit jaar.”

 

Wat vind je eigenlijk van de hernieuwde competitieformule?

 

“Heel goed, toch voor die eerste zes. De andere ploegen halen minder voordeel uit het systeem. Dat de nummers vijftien en zestien zo lang stil liggen, is wel een groot mankement. Maar op zich verdient het een kans. Voor de titel zal het gaan tussen Anderlecht en Club Brugge. Momenteel geef ik een licht voordeel aan paars-wit, maar het worden absoluut nog spannende play-offs.”

 

Wat denk je van tv-beelden in het voetbal?

 

“Ik ben daar absoluut voorstander van. Er hangt zo veel van af en mensen maken altijd fouten. Om de arbiters te beschermen, moeten we technologie durven gebruiken.”

 

Hoe heb je Nieuwjaar gevierd?

 

“Bij ons thuis. We wonen in een deelgemeente van Kortrijk en we zijn daar bevriend met een aantal koppels. Met oudejaar wisselen we af en dit jaar was het aan ons. Dus we hebben gezellig thuis gevierd.”

Auteur: Wouter Laeremans

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties