Bond pakt Charleroi toegevingen af, Bayat eist ontslag

Manuel Gonzalez
| 120 reacties
Bond pakt Charleroi toegevingen af, Bayat eist ontslag
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

François De Keersmaecker en de KBVB zijn gezwicht onder de druk die ontstaan was na hun toegevingen aan Charleroi, om de competitiewedstrijd op Cercle Brugge uit te stellen. Voorzitter Bayat van Charleroi eist ondertussen het ontslag van het volledige UC.

Normaal gezien had Charleroi afgelopen zaterdag in de competitie moeten aantreden bij Cercle. Maar omdat Cercle nog een heenwedstrijd in de kwartfinale van de beker op Anderlecht diende af te werken en paars-wit uitgerekend afgelopen weekend vrij had omdat het tegen Moeskroen speelde, werd de bekerpartij zaterdagavond afgewerkt.

Charleroi ging akkoord met die regeling maar legde de bond enkele voorwaarden op die niet van de poes waren. De KBVB ging echter akkoord, zodat het kalenderprobleem werd opgelost.

Maar die toegevingen waren niet naar de zin van alle andere clubs uit de Jupiler Pro League en de druk op François De Keersmaecker nam toe. Voorzitter Allijns van KV Kortrijk vroeg zelfs openlijk het ontslag van De Keersmaecker en Philips. Ook analist Peter Van den Bempt was niet mals in zijn uitlatingen.

Het Uitvoerend Comité (UC) van de KBVB heeft vanavond zijn vertrouwen in De Keersmaecker bevestigd, maar de bond trekt wel alle toegevingen aan Charleroi weer in. Dat betekent dat ook de transfer van Anderlecht-spits Taylor naar de Carolo's niet zal kunnen doorgaan. 

Charleroi kocht dus een kat in een zak. De bond bracht de club ook niet persoonlijk op de hoogte maar voorzitter Bayat eist ondertussen het ontslag van alle leden van het Uitvoerend Comité van de KBVB die besloten hebben de Zebra's alle toegevingen weer af te nemen.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties