De Keersmaecker: "Ik begrijp niet wie er boos is"

Steurbaut Kersten
| 82 reacties
De Keersmaecker: "Ik begrijp niet wie er boos is"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

François De Keersmaecker ligt onder vuur na de creatieve oplossing voor de bekerpartij tussen Anderlecht en Cercle Brugge. Verschillende clubvoorzitters vragen zijn ontslag. De Keersmaecker begrijpt de heisa niet.

Charleroi kreeg een hele hoop late kerstcadeautjes - kwijtschelding schulden, nieuwe bondskaart voor Mogi Bayat, Taylor mag wel geleend worden, … - om de wedstrijd tegen Cercle te laten uitstellen. Pure competitievervalsing, vinden de andere clubs.
 

“Aftreden is de enige mogelijkheid”, zegt Kortrijk-voorzitter Joseph Alijns in HNB. “Ze moeten de eer aan zichzelf houden als ze zo marchanderen met hun eigen reglementen.” Herman Kesters, Germinal Beerschot, vond het de 'grofste ingreep in twintig jaar'.


De Keersmaecker moet zich vanavond in een bijzondere vergadering van het Uitvoerend Comité verantwoorden, maar blijft er voorlopig rustig onder. “Eigenlijk begrijp ik niet wie er boos is."


"Als we alle regeltjes tot de letter hadden gevolgd zou de timing van de beker in het honderd zijn gelopen. Dan had de bekerfinale niet kunnen plaatsvinden. We hebben dus als bond onze verantwoordelijkheid genomen en voor iedereen goed proberen te doen.”

Van chantage wil De Keersmaecker niet horen. “Alles is genuanceerder dan het wordt voorgesteld. Het is allemaal in het belang van de bekercampagne. Het is ook oneerlijk alleen maar op de bondsvoorzitter te schieten. De beslissing van donderdag werd door acht mensen genomen.” De stemming was 3-3. Er waren twee onthoudingen, de stem van De Keersmaecker gaf uiteindelijk de doorslag.

 
Voor zijn ontslag vreest de bondsvoorzitter niet. “Ik ben nog maar onlangs voor een termijn van twee jaar herkozen. Waarom opnieuw stemmen?”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties