Stijnen eist excuses scheidsrechtercomité

Steurbaut Kersten
| 116 reacties
Stijnen eist excuses scheidsrechtercomité
Foto: © SC

Stijn Stijnen was een dag na de nederlaag tegen Anderlecht nog altijd niet bekomen van de rode kaart voor Ronald Vargas. De doelman eist de verontschuldigingen van het scheidsrechterscomité.

"De uitsluiting van Vargas is een klucht zonder voorgaande", zegt Stijnen in HLN. "Het gekke van de historie is dat scheidsrechter Wouters niet eens als de hoofdschuldige moet nagewezen worden. Dat is de scheidsrechterscommissie. Hun aanpak is totaal verkeerd. Het comité moet zijn excuses aanbieden aan onze fans én aan zijn scheidsrechters."
 

"Die weten al maanden niet meer waar ze staan of aan toe zijn. Iedereen begint met de bibber op het lijf aan zijn opdracht. Ze staan onder grotere spanning dan de spelers. Ze worden overladen met richtlijnen die kant noch wal raken en bovendien grotendeels gevoed worden door de visie van de talrijke analisten. De ene zegt poef en de andere paf."

De zaak Witsel-Wasilewski heeft volgens Stijnen veel invloed. "Sindsdien worden alle tackles uitvergroot tot in het absurde. Eigenlijk komt het erop neer dat je in dit land niet meer mag tackelen. Waar zijn we mee bezig? Voetbal is een contactsport en geen spel voor juffertjes. Hoe kan je dan op het internationaal voetbaltoneel nog een rol van betekenis spelen?"

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties