Van Holsbeeck: "Uitstel van de playoffs lijkt ons de enige oplossing"

Hannes De Meyer
| 15 reacties
Van Holsbeeck: "Uitstel van de playoffs lijkt ons de enige oplossing"
Foto: © SC

Het beloven drukke tijden te worden voor de Belgische clubs. Zaterdag werden alweer vier matchen afgelast. De kalendercommissie zit met de handen in het haar. Anderlecht stelt nu voor om later met de play-offs te beginnen.

Paars-wit ziet voor 14 maart, de laatste speeldag van de reguliere competitie, geen enkel mogelijkheid om een wedstrijd te herspelen. "En we gaan niet uit van een uitschakeling tegen Bilbao", zegt Anderlecht-manager Herman Van Holsbeeck op Sporza. "We willen doorstoten."

Anderlecht speelt donderdag zijn heenmatch in de 16e finales van de Europa League in Bilbao. Volgende week is de return. "En ook al worden we uitgeschakeld, dan is 10 maart nog geen oplossing, want Charleroi moet dan al een inhaalmatch spelen", luidt het in Het Laatste Nieuws en Le Soir. "Uitstel van de playoffs lijkt ons de enige oplossing."

"De kalendercommissie, die vandaag samenkomt, moet dit oplossen", zegt Van Holsbeeck. "We zullen zien wat het wordt en we zullen de beslissing aanvaarden. Maar er zijn geen 25 oplossingen,  hé."

Steven Van Beethoven, de nieuwe voorzitter van de  Kalendercommissie wacht af tot de Bilbao om knopen door te hakken. "We moeten wachten op het laatste fluitsignaal van Anderlecht tegen Bilbao. "Als Anderlecht zich kwalificeert, moeten we voor optie B gaan. We hebben nu al een overzicht met wat kan en niet kan. Maar daar communiceren we niet over. We willen geen hetze voor alles vastligt", aldus Van Beethoven.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties