WK-stadions krijgen Belgisch gras

Ward Callens
| 15 reacties
WK-stadions krijgen Belgisch gras
Foto: © SC

Voor het eerst wordt een Wereldkampioenschap Voetbal gespeeld op grasvelden die gedeeltelijk uit kunstgras bestaan. Een bedrijf uit Dendermonde kreeg de opdracht om twee stadions te voorzien van kunstgras.

Desso Sports Systems uit Dendermonde kreeg van het lokale organisatiecomité in Zuid-Afrika de opdracht om het Desso GrassMaster-systeem te installeren in het Mbombela-stadion in Nelspruit en het Peter Mokaba-stadion in Polokwane. In beide stadions is er plaats voor 45.000 toeschouwers en zullen vier groepswedstrijden plaatsvinden.

Het systeem van Dessob estaat uit een volledige natuurgrasmat, waarin 20 miljoen kunstgrasvezels circa 20 cm diep geïnjecteerd worden. De natuurgraswortels groeien rondom de kunstgrasvezels en verankeren zo het veld tot een stabiele en egale grasmat. De installatie van de velden is gepland vanaf eind april.

Het Dendermondse bedrijf installeerde hun grassysteem eerder al bij verschillende Europese topclubs, waaronder Arsenal, Manchester City, Liverpool en AZ. Het systeem wordt ook ingezet voor rugby en American Football. (AN)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties