Donk over rood: "Lijnrechter reageerde niet"

Nico Wieme
| 53 reacties
Donk over rood: "Lijnrechter reageerde niet"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Tijdens de topper tussen Anderlecht en Club Brugge was er een belangrijke rol weggelegd voor Ryan Donk. De Nederlander kopte eerst in eigen doel, zorgde in het slot van de match voor de gelijkmaker en pakte in blessuretijd nog rood.

Ryan Donk was niet te spreken over de rode kaart die hij pakte voor een tackle op Kanu. “We wilden beiden naar de bal gaan. Als je de beelden ziet, wordt het wel duidelijk dat mijn tackle geen rood verdiende. Ik kan toch niet met mijn voet achteruit in duel gaan.”

De Clubverdediger weet niet of hij in beroep gaat tegen een mogelijke schorsing. “De lijnrechter die er met zijn neus op stond, reageerde niet eens. De ref zelf stond in mijn rug en kon die fase onmogelijk goed beoordelen. Of we in beroep zullen gaan, moet je aan de coach en het bestuur vragen.”

Snelst weg naar doel

Over de match wou Donk ook nog wel wat kwijt. “Na die 2-0 wisten we dat het moeilijk zou worden om terug te keren. We moesten snel naar het Anderlechtdoel oprukken, want dit was de match van de laatste kans. Toen Nabil Dirar die vrijschop de zestien in stuurde, wist ik dat de bal zou teruggekopt worden. Die omhaal was de snelste weg naar doel.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties