Enkel Gent en STVV vinden play-offs helemaal goed

Enkel Gent en STVV vinden play-offs helemaal goed
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

GvA hield een enquête bij de vijftien clubs in eerste klasse en kwam tot de conclusie dat de meeste clubs de play-offs in hun huidige vorm niet zien zitten.

Zes clubs zijn helemaal niet te spreken over het huidige systeem: KV Mechelen, Germinal Beerschot, Lokeren, Cercle Brugge, Zulte Waregem en Roeselare. Zij zouden liever terugkeren naar de traditionele vorm van onze competitie. "De strijd om de zesde plaats was spannend, maar daarna is alles uitgedoofd. Er komt veel minder volk en het is te ingewikkeld voor de mensen", zeggen ze bij Zulte Waregem.

Twee clubs, STVV en AA Gent, willen de play-offs zoals ze dit seizoen doorgaan, behouden. Beide clubs zitten in play-offs I en spelen nog mee voor Europees voetbal. Charleroi wou niet meedoen aan de enquête. "Het is te kortzichtig om de play-offs na één seizoen de grond in te boren. We hebben afgesproken dat we na volgend seizoen zullen evalueren. Kleine aanpassingen zijn natuurlijk mogelijk", aldus Gent-voorzitter Ivan De Witte, de stuwende kracht achter de hervorming.

De zes andere clubs zijnde Anderlecht, Club Brugge, Racing Genk, Kortrijk, Standard en Westerlo willen aanpassingen aan de formule zien. "Dit is een Belgisch compromis met goeie, minder goede en slechte elementen", aldus Anderlecht-manager Herman Van Holsbeeck. (AN)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties