STVV en Kortrijk hopen dat Club tweede wordt

Anthony Van der Planken
| 12 reacties
STVV en Kortrijk hopen dat Club tweede wordt
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Door het gelijkspel tussen Club Brugge en AA Gent is de strijd om de tweede plek nog lang niet gestreden. Sint-Truiden en KV Kortrijk zullen wellicht stiekem supporteren voor Club, want dat zou hun kansen op Europa gevoelig verhogen.

Cercle Brugge zal dan weer hopen dat AA Gent tweede wordt. In dat geval is groen-zwart zeker van Europees voetbal, zelfs als het de bekerfinale tegen de Buffalo's verliest.

De strijd om de tweede plek draait dus om veel meer dan enkel het tweede Champions League - ticket. De uitkomst is immers bepalend voor het lot van de vierde en vijfde in het klassement.

Als Gent de beker wint én tweede wordt, gaat het vrijgekomen ticket altijd naar de verliezende bekerfinalist, in dit geval Cercle Brugge. Groen-zwart, dat sowieso altijd duimt voor de tegenstanders van Club, heeft dus een reden te meer om te hopen dat de buren naast de tweede plek grijpen.

Als Gent derde (of lager) eindigt, heeft Cercle bij een nederlaag in de bekerfinale immers geen recht op een Europees ticket. Dat gaat dan naar de vierde in het klassement, op dit moment Sint-Truiden. Ook de vijfde, KV Kortrijk, doet dan een goede zaak, want het mag het in plaats van de nummer vier opnemen tegen de winnaar van play-offs 2 in de strijd om het laatste Europese toegangsbewijs. Sint-Truiden, KV Kortrijk en wellicht ook Zulte Waregem zien dus liever Club tweede worden.

Pikant detail: Sint-Truiden, Kortrijk én Zulte Waregem spelen in de play-offs alledrie nog tegen zowel Club Brugge als AA Gent. Benieuwd of dit dan meespeelt.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties