Stijnen: ''Liever bij grootste club van het land dan anoniem in Duitsland''

Stijnen: ''Liever bij grootste club van het land dan anoniem in Duitsland''
Foto: © SC

Volg Club Brugge nu via WhatsApp!

Stijn Stijnen verlengde gisteren zijn contract bij Club Brugge tot 2015. De 29-jarige doelman onderstreept hiermee dat hij het naar zijn zin heeft in Brugge.

Stijn Stijnen speelt al sinds 2000 bij Club Brugge. Voor hem is het nog steeds een droom dat hij bij de West-Vlamingen aan het werk is. "Dat ik hier straks de helft van mijn leven heb doorgebracht, is een kinderdroom. 's Morgens vraag ik me vaak af of het wel waar is dat ik naar Club Brugge moet gaan. Zo ervaar ik dat", aldus Stijnen in HNB.

De laatste tijd deden geruchten de ronde dat hij naar het buitenland zou vertrekken. "We hebben de overweging gemaakt. Maar als blijkt dat speler en club verder willen met elkaar bij wat voor mij de mooiste club van het land is, dan is de keuze gemakkelijk. Ik ben 29, aanvoerder en kan hier een vijfjarig contract tekenen. Daar spreekt toch respect uit", zo gaat de Hasselaar verder.

"Er kan altijd een ploeg komen die geld op tafel legt waar Club en ik beter van worden, maar dat is niet het doel. Als je naar het buitenland gaat, slaag je niet per definitie. Er zijn voorbeelden genoeg van Belgen die maar 40 matchen spelen en dan een buitenlandse carrière hebben. Ik heb híer een goede carrière", zei Stijnen.

Volgens de doelman van Club was er geen interesse uit het buitenland. "Na Valencia had iedereen een contract voor me als ik sommige telefoontjes mocht geloven, maar het enige concrete was Club. Dat ontgoochelt me niet. Liever zo lang onder contract liggen bij de misschien wel grootste club van het land dan anoniem in Duitsland te spelen. Ik word hier geapprecieerd en na Valencia was die appreciatie er ook in Europa", zo besluit Stijnen. (AN)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties