Leekens: "Vroeger op job van bondscoach gesprongen"

Steurbaut Kersten
| 16 reacties
Leekens: "Vroeger op job van bondscoach gesprongen"
Foto: © SC

Georges Leekens droomt niet meer van de vierde plaats met KV Kortrijk. “We moeten realistisch zijn.” Over de vacature van bondscoach blijft hij voorlopig rustig. “Ik wacht gewoon af.”

“De eerste twintig minuten kregen we voldoende open kansen, maar we vergeten ze af te maken”, zegt Leekens. “En dan krijg je het deksel op de neus na een carambole-doelpunt na een slechte hoekschop.”

Het voetbal op Stayen was niet hoogstaand. “Er was veel meer wil dan klasse. De twee ploegen speelden om te winnen, maar de benen wilden niet meer mee. Mentaal en fysiek is het voor ons een zwaar seizoen geweest om in de play-offs te geraken. Als je dan een aantal spelers moet missen, dan draait het minder en zijn ook de resultaten minder.”

Leekens houdt ook geen rekening meer met de vierde plaats. “We moeten realistisch zijn en eerst proberen om die vijfde stek vast te houden. We verdienden vandaag misschien meer, maar we mogen fier zijn op wat we dit seizoen hebben neergezet.”

Na het opstappen van Dick Advocaat staat de naam van Leekens bovenaan het lijstje om de Nederlander op te volgen. “Het is leuk dat mijn naam gevallen is, maar ik wacht gewoon af. Vroeger zou ik er op gesprongen zijn. Hopelijk maakt de Belgische bond de juiste keuze.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties