Zulte Waregem houdt Anderlecht op doelpuntloos gelijkspel

Bram Coenen
| 68 reacties

Op de achtste speeldag van de play-offs heeft Zulte-Waregem landskampioen Anderlecht op een 0-0 gelijkspel gehouden. In een aangenaam kijkstuk liet Zulte-Waregem de kansen liggen om Anderlecht een nederlaag aan te smeren.

Anderlecht bracht enkele wijzigingen aan in het elftal. Zo mocht Davy Schollen nog eens tussen de palen plaatsnemen en kreeg ook Victor Bernardez nog eens zijn kans. Verder mocht Lucas Marecek voor het eerst in de basis starten.

Zulte-Waregem ging het best van start. Kleine kansjes van Thomas Matton en Ernest Nfor leverden voorlopig echter geen gevaar op. Anderlecht van zijn kant liet in de beginfase enkel een kopbal van Jelle Van Damme noteren, die ver naast ging. In de 13de minuut kreeg Anderlecht wel een uitgelezen kans om op voorsprong te komen. Thomas Chatelle werd buiten de grote rechthoek neergetrokken door Bart Buysse, maar ref Colemonts plaatste de bal toch op de stip. Matias Suarez knalde de bal echter op de vuisten van Sammy Bossut.

Nadien zakte het tempo wat en kregen we enkel nog wat kansen te zien op slag van rust. Eerst kogelde Khaleem Hyland de bal naast, en nadien stuitte Chatelle nog op de vuisten van Bossut. Gerust werd er dus met een logische 0-0 score.

De tweede helft begon net zoals de eerste. Opnieuw was de eerste kans voor Zulte-Waregem. Maar Schollen toonde zich attent op een kopbal van Hyland. Op het kwartier had Zulte pech dat Colemonts de bal niet op de stip legde, na een duidelijke handsbal van Olivier Deschacht. Nadien was het weer Schollen die zijn team recht hield op wenkende kansen van Emil Lyng en Matton.

Anderlecht kraakte, maar begaf niet. Het waren in tegendeel de Brusselaars die nog een uitstekende kans hadden om de score te openen. Chatelle, diep gestuurd door Suarez, schoot echter roekeloos naast. In de slotfase leken beide ploeg moegestreden en werd er niet meer gedreigd.

Zulte-Waregem schiet met dit puntje weinig op in de strijd om plek 4. Anderecht heeft nog steeds een straat voorsprong op nummer 2, AA Gent.