Noord-Korea dreigt enkele weken voor WK met totale oorlog

Manuel Gonzalez
| 0 reacties
Noord-Korea dreigt enkele weken voor WK met totale oorlog
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Een tijdje geleden zonk een Zuid-Koreaans oorlogsschip in de buurt van de Noord-Koreaanse grens. Daarbij kwamen 46 opvarenden om het leven. De kwestie dreigt nu uit de hand te lopen.

Zuid-Korea heeft buurland en rivaal Noord-Korea vandaag openlijk beschuldigd van het neerhalen van hun schip. Noord-Korea reageert scherp en verklaart een algemene oorlog aan Zuid-Korea als de VN-veiligheidsraad sancties zou durven opleggen aan de Noord-Koreanen i.v.m het voorval.

De Verenigde Staten heeft zich al met de kwestie bemoeid en zegt samen met Zuid-Korea over een wetenschappelijk bewijs te beschikken dat de Noord-Koreanen wel degelijk achter de aanslag zitten. China kiest zoals gewoon de kant van de Noord-Koreanen en roept op tot kalmte in de regio. Japan koos dan weer duidelijk de Zuid-Koreaanse kant en veroordeelde de agressie van de Noord-Koreanen.

Enkelen weken voor het WK lijkt de politieke druk op Noord-Korea eens te meer te stijgen. Ook de Verenigde Staten en Japan zijn straks aanwezig op het WK voetbal in Zuid-Afrika. De FIFA heeft voorlopig nog geen standpunt ingenomen, maar is mogelijk wel van plan contact te zoeken met de Noord-Koreaanse delegatie.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties