Wist je dat Mendoza als enige 3x scoorde in finale?

Philippe Crols
| 12 reacties
Mendoza als enige 3x scoorde in finale?
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Vorige week kon u bij ons lezen dat Club Brugge recordhouder is wat betreft het aantal eindzeges in de Beker van België. Wist je dat Andres Mendoza een groot aandeel had in de bekerzege van 2002 door driemaal te scoren?

Andres Mendoza (foto) speelde van 2000 tot 2004 voor Club Brugge en was bijzonder onvoorspelbaar. Toch kwam dat blauw-zwart ook vaak goed uit, want zo scoorde de inmiddels 32-jarige Peruaan een prachtige goal in San Siro, die Club een 0-1-stuntzege opleverde tegen AC Milan in de Champions League.

De fenomenale goal die Mendoza scoorde in Milan.

Ook in de bekerzege van 2002 had hij dus een groot aandeel. Trond Sollied zette de Peruaan naast Rune Lange en Gert Verheyen in de voorlijn. Na een halfuur zorgde Mendoza voor de openingstreffer tegen Excelsior Moeskroen. Huidig Clubspeler Jonathan Blondel zorgde op het uur nog wel voor de gelijkmaker, maar in het slotkwartier bezegelde Mendoza het lot van de Henegouwers door nog tweemaal te scoren. Hij werd beloond met een applausvervanging en de bekerzege. Mendoza is de enige speler in de Belgische bekergeschiedenis die erin slaagde driemaal te scoren in een bekerfinale. Ook vier jaar later, tijdens de bekerfinale tegen Beveren, scoorde Mendoza een keer. Hij viel in en hielp mee aan de 4-2-zege. In totaal won de spits twee bekers met Club en veroverde hij ook een landstitel.

Globetrotter

Inmiddels speelt Mendoza in Turkije bij Diyarbakirspor. Afgelopen seizoen kwam de flegmatieke Peruaan tijdens vijftien wedstrijden vijfmaal tot scoren. Ook belandde hij sinds zijn periode bij Club onder andere nog bij Marseille, Dinamo Moskou en Steaua Boekarest.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties