Frankrijk organiseert Euro 2016

Anthony Van der Planken
| 20 reacties
Frankrijk organiseert Euro 2016
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Frankrijk mag in 2016 het EK organiseren. Dat heeft de UEFA vanmiddag beslist. De Fransen haalden het van Italië en Turkije.

Frankrijk mag in 2016 dus het EK organiseren. Het land maakte zijn favorietenstatus vrijdag waar en haalde de organisatie van het toernooi binnen ten koste van outsider Turkije en Italië. De UEFA koos voor de meest veilige kandidaat. In 2016 wordt het EK immers uitgebreid van 16 naar 24 deelnemers en dus wordt ook de organisatie een stuk ingewikkelder.

Toch verliep de stemming behoorlijk spannend. Italië werd met ruim verschil al in de eerste stemronde uitgeschakeld. In de tweede en beslissende stemronde haalde Frankrijk het met slechts één stem meer dan Turkije.


Frankrijk mag zo voor het eerst sinds het WK 1998 een groot toernooi organiseren. Het wil daarvoor vier nieuwe stadions in Lyon, Lille, Bordeaux en Nice neerpoten. Ook in Marseille, Lens, Parijs, Saint-Denis, Saint-Etienne, Toulouse, Strasbourg en Nancy zal er gespeeld worden. De meeste van die stadions worden bovendien uitgebreid en gerenoveerd.

Italië grijpt voor de tweede keer op rij naast de organisatie. De Italianen zagen ook Euro 2012 al aan hun neus voorbij gaan. Drie jaar geleden koos de UEFA immers voor het duo Polen - Oekraïne.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties