Zuid-Afrika en Mexico openen het WK

Fabian Morren
| 5 reacties
Zuid-Afrika en Mexico openen het WK
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Vanmiddag om 16 uur trappen Zuid-Afrika en Mexico het WK 2010 op gang. Heel het gastland hoopt meteen op een overwinning.

In het Soccer City Stadium zullen liefst 90.000 toeschouwers getuige zijn van de openingsceremonie en aansluitend de eerste wedstrijd van dit WK. Zuid-Afrika heeft de statistieken alvast mee. Een gastland verloor nog nooit de openingswedstrijd op een WK.

Omdat beide teams niet bekend staan om hun sterke verdediging, en vooral om hun degelijke aanval, mogen er straks doelpunten verwacht worden. De Zuid-Afrikanen zijn al dertien oefenduels ongeslagen. De verwachtingen zijn dus hoog, al geraakte het land de voorbije twee keer op het WK (in 1998 en 2002) niet voorbij de eerste ronde.

Mexico is er al voor de veertiende keer bij op het WK. Tijdens de laatste vier WK's bereikten de Mexicanen telkens de achtste finales. Zuid-Afrika zal straks gesteund worden door duizenden vuvuzela's.

Later op de avond is er nog het duel tussen Uruguay en Frankrijk, de andere twee landen in groep A. Bij Uuruguay wordt heel wat verwacht van het spitsenduo Forlan-Suarez. Frankrijk kende een zeer matige voorbereiding. Het is dus afwachten hoe de Fransen voor de dag zullen komen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties