"Nuno Reis (Cercle) is een generaal op het veld"

Steurbaut Kersten
| 3 reacties
"Nuno Reis (Cercle) is een generaal op het veld"
Foto: © SC

Cercle Brugge verwelkomt deze zomer twee spelers van het Portugese Sporting Lissabon: Nuno Reis en Renato Neto. Zullen zij groen-zwart iets kunnen bijbrengen? Voetbalkrant.com legde zijn oor te luister bij een kenner.

André Figueiredo is een goede referentie als het aankomt op het Portugese jeugdvoetbal. Hij schrijft voor het online magazine Academia de Talentos, een website die veel aandacht besteedt aan de jonge talenten van het Portugese voetbal.

Figueiredo bevestigt de lofzang van Bob Peeters over Nuno Reis, een centrale verdediger. “Reis is niet groot, maar anticipeert heel goed op de actie van zijn tegenstander”, aldus Figueiredo. “Hij kan heel goed het spel lezen.”

Ondanks zijn kleine gestalte is Reis ook sterk in de lucht. “Als hij een goed jaar kent, zal hij wel een paar keer scoren. Psychologisch staat hij ook zeer sterk. Hij is misschien niet de grootste prater, maar hij is een bijtertje. Op het veld gedraagt hij zich als een echte generaal.”

Renato Neto is gehaald als defensieve middenvelder. “Dat is zijn favoriete positie, maar hij is heel polyvalent. Hij kan ook als spits, flankaanvaller of aanvallende middenvelder uitgespeeld worden. Renato is een sterke speler die ook technisch goed onderlegd is. Op persoonlijk gebied is hij heel vriendelijk en, net als Reis, is ook hij psychologisch heel sterk.”

Reis werd in de jeugdreeksen acht keer kampioen, waaronder vijf nationale titels. Hij was een vaste waarde in de nationale jeugdploegen van U-16 tot U-20. Reis speelde regelmatig ook een leeftijdscategorie hoger. Neto won twee nationale titels. (AN)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties