De Wree is na jaar blessureleed op zoek naar Belgische eersteklasser

Steurbaut Kersten
| 6 reacties
De Wree is na jaar blessureleed op zoek naar Belgische eersteklasser
Foto: © SC

Terwijl op Eupen na alle Belgische eersteklassers de voorbereidingen gestart zijn, onderhoudt Kris De Wree op z’n eentje de conditie. De 29-jarige verdediger is na een jaar blessureleed nog steeds op zoek naar een nieuwe club.

Het was niet het jaar van Kris De Wree. Een liesblessure hield de voormalige speler van Germinal Beerschot maandenlang aan de kant. En wanneer hij dan toch aan de bak mocht, brak hij in de laatste wedstrijd van het seizoen zijn arm.

“Tot die blessure zag het er heel goed uit voor mij bij Roda JC”, zegt De Wree in een gesprek met Voetbalkrant.com. “De club was heel tevreden over mij en rekende op mij als rechtsachter. Maar door die hardnekkige liesblessure werd de optie in mijn contract niet gelicht.”

“In Nederland wisten ze niet goed hoe ze het moesten aanpakken. Eerst zou ik in augustus fit zijn, dan in september, december, ... . Voor ik het wist was het seizoen al voorbij halfweg. Dan ben ik naar Lieven Maeschalck getrokken. Veel te laat. Twee maanden later was ik terug fit.”

Die liesblessure is nu volledig verleden tijd. “Ik ga af en toe nog eens terug naar Lieven voor een controle, maar ik ondervind geen hinder meer. Met enkele speciale oefeningen onderhoud ik mijn buikspieren. Drie keer per week 15 à 30 minuutjes oefenen is voldoende.”

“En met de arm gaat het heel goed. Alleen het litteken herinnert me nog aan die wedstrijd. Ik wou wegdraaien van mijn tegenstander (Ricky Van Wolfswinkel, nvdr.), maar hij had me vast en draaide naar de andere kant. Ik hoorde een krak en wist meteen hoe laat het was. Het was heel ongelukkig. Hij heeft zich ook al veelvuldig geëxcuseerd.”

Ondertussen zit De Wree nog wel zonder werkgever. “Er was even sprake van Lierse, maar zij hebben met die Zuid-Afrikaan (Lance Davids, nvdr.) al een rechtsachter aangetrokken. Op dit moment zijn er een paar vage contacten, maar nog niets concreets. Voorlopig concentreren we ons ook alleen op Belgische eersteklassers.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties