Suarez loodst Uruguay naar kwartfinales

Fabian Morren
| 10 reacties

Uruguay heeft zich geplaatst voor de kwartfinales van het WK. De Uruguayanen versloegen Zuid-Korea met 2-1, dankzij twee doelpunten van Ajax-spits Luis Suarez.

Het was al van 1970 geleden dat Uruguay zich nog eens kon plaatsen voor de kwartfinales. De spelers hadden dus een afspraak met de geschiedenis. Zuid-Korea zorgde voor het eerst gevaar. Een vrije trap van Park Chu-Young strandde op de paal. Enkele minuten later profiteerde Luis Suarez aan de overkant van een misser van doelman Sung-Ryong. De Koreaan schatte een voorzet van Forlan verkeerd in en Suarez had maar binnen te tikken.

Zuid-Korea probeerde krampachtig wat aan de achterstand te doen. Verder dan enkele schoten uit de tweede lijn kwam het team van bondscoach Huh voor de rust niet. Ook grote kansen voor Uruguay bleven uit. Na de rust nam Zuid-Korea voluit het initiatief. Park Chu-Young trapte over en een kopbal van Park Ji-Sung werd gepareerd door doelman Muslera.

Waar Chu-Young en Ji-Sung niet in slaagden, lukte Lee-Chung Yong halverwege de tweede helft wel. Een vrije trap van Ki Sung-Yueng werd onvoldoende weggewerkt en Lee kon vervolgens de gelijkmaker voorbij Muslera koppen. Uruguay reageerde allerminst aangeslagen en zette een nieuw offensief in, op zoek naar een nieuwe voorsprong.

Luis Suarez bleek opnieuw een sleutelspeler te zijn voor dit Uruguay. Eerst kopte hij nog over, maar wat later zorgde hij met een heerlijke trap voor de 2-1. In het slot moest Muslera nog redding brengen na een reuzekans voor Dong-Gook.