Van Marwijk: "Heb Uruguay als voorbeeld genomen"

Steurbaut Kersten
| 18 reacties
Van Marwijk: "Heb Uruguay als voorbeeld  genomen"
Foto: © SC

Nederland neemt het dinsdagavond in de halve finale van het WK in Zuid-Afrika het op tegen Uruguay. Bondscoach Bert Van Marwijk predikt voorzichtigheid.

“Ik wil niet over de finale praten”, aldus Van Marwijk in de Nederlandse pers. “We moeten eerst de halve finale spelen. En ik ben niet naar dit toernooi gekomen om in m'n handen te wrijven als we de finale bereiken. Als we erin staan willen we ook winnen ook.”

 

Maar eerst komt dus Uruguay. “In één van onze eerste wedstrijden heb ik Uruguay zelfs als voorbeeld voor mijn team genomen. Het is een heel gevaarlijke ploeg, vooral met de passie die ze tonen. We kunnen onze voetbalcultuur niet veranderen, maar wel leren van de hartstocht van bijvoorbeeld Uruguay.”

 

Nederland moet het stellen zonder Nigel De Jong en Gregory van der Wiel. “Daar maak ik me geen zorgen over. Ik heb vertrouwen in de elf die gaan spelen. En ook Joris Matthijsen is fit. Dat we nu favoriet zijn. In de poulefase ook. Tegen Brazilië was het omgekeerd. Het maakt mij niet uit. We moeten gewoon winnen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties