Elyaniv Barda: Israëlisch talent van Racing Genk

Dirk Pieters
| 11 reacties
Elyaniv Barda: Israëlisch talent van Racing Genk
Foto: © SC

Elyaniv Barda stond afgelopen week niet in de rubriek van Toppers en floppers. Die plaats was voorbehouden voor Kevin de Bruyne. Toch speelde Barda een minstens even goede wedstrijd als het jonge talent van Racing Genk.

Het moment voor Voetbalkrant.com om Barda dan toch de aandacht te geven die hij verdient. De aanvaller van de Limburgse club is aan een sterk seizoensbegin bezig.

De Israëlische international is momenteel van onschatbare voor de koploper in de eerste klasse. Barda speelde in het verleden voor Hapoel Beer Sheva, Maccabi Haifa en Hapoel Tel Aviv. De aanvaller kwam in de zomer van 2007 uiteindelijk naar de Cristal Arena en presteerde meteen sterk in zijn eerste seizoen. Met zestien doelpunten werd hij al snel één van de favorieten bij het Genkse publiek. Voor de laatste thuiswedstrijd tegen Standard Luik kreeg hij de Genkse gouden schoen, de prijs voor meest verdienstelijke speler van het seizoen.

Toch wisselde de aanvaller goede met mindere goede momenten af, maar Barda zou Barda niet zijn als hij er niet zou staan op belangrijke momenten. Zo was hij bij Racing Genk heel belangrijk in de gewonnen bekerfinale tegen KV Mechelen en speelde hij afgelopen seizoen in play-off 2 uitstekend. Ook toen was Barda van goudwaarde. Met onder meer twee beslissende goals in de partijen tegen Standard zorgde hij ervoor dat Racing Genk toch mocht dromen van Europees voetbal.

Ook dit seizoen trekt Barda zijn sterke prestatie van vorig jaar gewoon door. Zo was hij goed voor twee doelpunten in de competitiewedstrijd tegen Charleroi. Ook in de wedstrijden tegen AA Gent en Germinal Beerschot toonde hij al zijn kwaliteiten.

De Israëlische international was onder andere aanvoerder van de nationale beloften van Israel. Ook met de nationale ploeg stond hij al enkele malen in de spotlight. Zo scoorde hij onlangs nog de gelijkmaker tijdens de interland in Noord-Ierland. (AN)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties