Suarez: "Nog pijnlijker dan Partizan"

Suarez: "Nog pijnlijker dan Partizan"
Foto: © SC

Matias Suarez was gisteren één van de lichtpunten bij een anders onmachtig Anderlecht. Maar ook de Argentijn kon het niet op zijn eentje forceren. De ontgoocheling was dan ook nog van zijn gezicht af te lezen.

Suarez moest zich tegen Hajduk Split te pletter lopen. Hij speelde dan ook bijna op een eiland met die vier controlerende middenvelders achter zich en enkel Boussoufa in de buurt. "We verdienden het niet om te verliezen", zuchtte Suarez. "Dit is een nieuwe klap. We lieten zien dat we voor de drie punten gekomen waren en dat we beter zijn."

Dat hij een aanspeelpunt miste, wou Suarez niet met zoveel woorden toegeven. Toch wist ook de vaardige Argentijn zich soms geen raad meer naar wie hij de bal nu moest afspelen. "Lukaku is een heel belangrijke speler, maar het liep toch ook goed met Boussoufa", suste Suarez. "Lukaku heeft wel het voordeel dat hij altijd een goal kan maken. En dat hij present is in het penaltygebied."

Nog pijnlijker dan Partizan

"Ik moest me soms heel ver laten afzakken om de bal te gaan ophalen. Daardoor kwam ik misschien wel wat energie te kort in de laatste meters, maar vandaag voel ik me wel weer goed. Ik sta zelf versteld van de vorm waar ik in zit. Fysiek dan toch, mentaal is een heel ander verhaal."

Dat de nederlagen tegen Partizan, Zenit en Hajduk Split pijn doen, is te merken aan alle spelers. En Split vormt voor Suarez een voorlopig hoogtepunt in het pijnproces. "Dit is nog zwaarder voor mij dan verliezen tegen Partizan, want nu hadden we de nederlaag echt niet verdiend. In de eerste helft tegen Partizan waren we nergens. Nu waren we goed en toch verliezen we. Dat doet nog eens zoveel pijn."

"Gelijkspel tegen Standard is niet genoeg"

Zondag staat er al weer een klepper van formaat op het menu. Een verlies tegen Standard zou een crisis kunnen inluiden in het Constant Vanden Stock-stadion. "Het wordt een moeilijke wedstrijd, dat weet je sowieso", zegt Suarez. Wel verwacht hij een gemotiveerd Anderlecht aan de aftrap. "We moeten nog maar eens de pagina omdraaien, maar de naam van de tegenstander is genoeg om de groep op scherp te zetten. We gaan voor de drie punten, een gelijkspel is niet genoeg."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties