Clement: "Zou leuk zijn om mee te doen voor prijs"

Clement: "Zou leuk zijn om mee te doen voor prijs"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Twee jaar geleden werd Germinal Beerschot in de beker uitgeschakeld door Racing Mechelen. Na de blamage op Mechelen komt dat doemscenario opnieuw naar boven. “Maar dat kunnen we de club geen tweede keer aandoen”, stelt verdediger Philippe Clement.

De tegenstander heet vanavond Eendracht Aalst. “De herinnering aan die catastrofale bekermatch moet ons duidelijk maken dat we een tegenstander niet mogen onderschatten, ook al speelt die in derde klasse”, zegt Clement in HNB.

“Zou het niet leuk zijn op het einde van het seizoen toch nog te mogen kampen om een prijs? Waarom kan dat de beker van België niet zijn?”

Clement beseft dat er vanavond geen gewone derdeklasser op hen wacht. “Het is een traditieploeg, die op veel supporters kan rekenen en die dit seizoen nog niet verloor.” Eendracht Aalst staat in zijn reeks aan de leiding met zeven eenheden meer dan de nummer twee.

Germinal Beerschot moet het zonder de geblesseerde Gary Kagelmacher. “Maar wij hebben genoeg valabale spelers om hem te vervangen. Wie Gary ook vervangt, hij zal supergemotiveerd zijn om te tonen dat hij zijn plaats in de basisploeg verdient.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties