Dalmat: "Liever leeuwen dan schapen"

Dalmat: "Liever leeuwen dan schapen"
Foto: © SC

Wilfried Dalmat speel zondag tegen zijn ex-club Standard. Hij vluchtte er weg omdat hij het gebakkelei in de kleedkamer beu was. Bij Club is hij echter van de regen in de drop terecht gekomen.

"Bij een topclub zijn er áltijd interne conflicten", verklaart Dalmat in HLN. "Omdat de spelers competitief zijn en een nederlaag maar moeilijk kunnen accepteren. Als de slechte resultaten blijven aanhouden, komen er dus slechte dingen naar boven. Dat was zo vorig seizoen bij Standard en dat is ook hier het geval."

Toch is dat volgens hem niet noodzakelijk negatief. "Ik heb liever een kleedkamer vol leeuwen dan één vol schapen. Schapen volgen immers de herder en voor hen is het leven mooi. Leeuwen daarentegen zijn moeilijker in bedwang te houden, maar wel efficiënter."

"Ik bedoel alleen maar dat sterke persoonlijkheden met talent een club vooruit kunnen helpen. Bij Standard had Jovanovic een héél sterke persoonlijkheid. Maar hij kon wel matchen winnen voor ons. Hetzelfde met Mbokani: nog moeilijker in bedwang te houden... Maar wel doeltreffend. Je kan nooit genoeg leeuwen hebben."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties