De Winter: “Hopelijk kunnen we in de beker iets rechtzetten”

Maarten Van Bever
| 9 reacties
De Winter: “Hopelijk kunnen we in de beker iets rechtzetten”
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Met slechts 2 punten uit de laatste 5 duels, loopt het de laatste weken niet denderend bij Westerlo. Gisterenavond ging het team van Jan Ceulemans onderuit op het veld van Lierse. Doelman Yves De Winter baalde zichtbaar en richt zijn hoop nu op de beker.

“Uiteraard ben ik ontgoocheld. Temeer omdat op Lierse spelen altijd wel een speciale match is voor mij. Maar als je ziet welke cadeau’s we hier weggeven en hoeveel kansen we de nek omwringen, dat is balen ja. Hopelijk kan de winterstop soelaas bieden voor Westerlo.”

Zelf heeft De Winter daar niet zo’n nood aan. “Misschien ligt het als keeper anders dan voor een veldspeler, maar ik wil gerust het ganse jaar door spelen. Het is niet alleen mijn beroep, ik doe het ook gewoon heel graag. Na de winterstop zullen we in de competitie match per match moeten bekijken en hopelijk kunnen we in de beker nog iets laten zien.”

Aanvaller Dieter Dekelver was dezelfde mening toegedaan. “We zullen in ieder geval goed moeten beginnen aan de tweede ronde, maar de competitie lijkt me over. We zullen ons nog meer op de beker moeten richten nu.”

Ook in de kwartfinale van de beker dient Westerlo het op te nemen tegen Lierse. De heenmatch stond normaal vorige week woensdag al op het programma, maar werd door de slechte weersomstandigheden uitgesteld naar woensdag 26 januari. De terugmatch op het Lisp staat gepland op 2 maart.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties