Vanhoof: "Helaas is dit het lot van KV Mechelen"

Maarten Van Bever
| 29 reacties
Vanhoof: "Helaas is dit het lot van KV Mechelen"
Foto: © SC

Volg KV Mechelen nu via WhatsApp!

KV Mechelen verliest door het vertrek van Joachim Mununga naar Gençirbirligi zijn aanvoerder. Mununga is al de zesde sterkhouder die KVM verlaat in twee jaar. "We moeten leven met die realiteit", legt sportief directeur Fi Vanhoof uit.

"De transfer van Mununga getuigt niet van een gebrek aan ambitie, maar we moeten leven met de realiteit", zegt Fi Vanhoof in Gazet van Antwerpen. "KVM is geen club waar jonge, talentvolle spelers tot het einde van hun carrière zullen blijven. De trein passeert maar één keer. Mununga kon in Turkije veel meer verdienen. Wie zijn wij om hem tegen te houden en met een misnoegde speler voort te moeten?"

Vanhoof beseft dat de transfer van Mununga sportieve gevolgen heeft voor KVM. "We gaan er nog alles aan doen om Play-off I te bereiken, maar ik blijf realistisch. Zolang we dit soort spelers moeten verkopen, gaan we een middenmoter blijven."

“Verkopen en op hetzelfde moment ook sportief doorgroeien, dat succes kunnen we niet eeuwig volhouden. Er komt een periode dat we de vertrokken spelers niet voldoende kunnen vervangen. Helaas is dit het lot van KVM. Wij hebben het geld nodig om de club financieel sterker te maken en het stadionprobleem op te kunnen lossen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties