Binnenlandse Zaken neemt maatregelen voor Anderlecht - Standard

Maarten Van Bever
| 37 reacties
Binnenlandse Zaken neemt maatregelen voor Anderlecht - Standard
Foto: © SC

Anderlecht en Standard hebben een brief ontvangen van het ministerie van Binnenlandse Zaken, waarin beide clubs verzocht wordt zich bij de topper in het Astridpark sportief op te stellen. De controverse rond Jelle Van Damme zorgt voor extra ongerustheid.

De wedstrijd Anderlecht-Standard van aanstaande zondag draagt het stempel 'hoog risico' sinds het incident tussen Witsel en Wasilewski. Door de transfer van ex-Anderlecht-speler Jelle Van Damme naar Standard zou er nu opnieuw reden tot ongerustheid zijn. Op diverse supportersfora wordt Van Damme een warme ontvangst in het Astridpark voorspeld.

De Voetbalcel vraagt de clubleiders van Anderlecht en Standard uitdrukkelijk om geen provocerende uitspraken in de pers te doen, iets waar beide clubs zich strikt aan gehouden hebben. Anderlecht ging zelfs nog eens stap verder door zijn spelers deze week een spreekverbod op te leggen.

Tijdens de wedstrijd zelf zal de voetbalwet strikt worden toegepast. Bij kwetsende spreekkoren kan scheidrechter Frank De Bleeckere de wedstrijd onderbreken. Ook andere gedragingen of boodschappen die aanzetten tot haat kunnen op basis van de voetbalwet streng worden bestraft. De kans dat het tot een openlijke clash komt tussen de supportersgroepen is echter klein. De meereizende Standard-supporters mogen hun bus pas verlaten op de bezoekersparking.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties