Sluipt Racing Genk vanavond tot op een puntje van Anderlecht?

Steurbaut Kersten
| 38 reacties
Sluipt Racing Genk vanavond tot op een puntje van Anderlecht?
Foto: © SC

De Engelse weken in de Belgische competitie zijn aangebroken. Vanavond staan er in de hoogste klasse vijf inhaalwedstrijden op het programma. Racing Genk kan tot op één punt van leider Anderlecht naderen.

De Limburgers ontvangen vanavond in eigen huis gouwgenoot Sint-Truiden, altijd een beladen duel. Voor het team van Frank Vercauteren zouden de Kanaries echter een hapklare brok moeten zijn. Racing Genk doet het de laatste jaren uitstekend in de onderlinge confrontaties met STVV en bezoekende coach Guido Brepoels moet maar liefst tien spelers missen.

Zo zijn aanwinsten Tibor Tisza en Manasseh Ishiaku nog niet speelgerechtigd. Vercauteren moet een oplossing vinden voor de vertrokken Joao Carlos, want ook zijn uit Moldavië gehaalde vervanger Nadson mag nog niet in actie komen.

Met Lokeren – Cercle Brugge staat er een belangrijk duel voor de top zes op het programma. Na een reeks van dertien ongeslagen wedstrijden zijn de Waaslanders na een nul op zes wat teruggeslagen. Cercle Brugge zag zaterdag zijn opmars gestuit na een nederlaag op het veld van KV Kortrijk.

Ook KV Mechelen droomt nog van de top zes. Dan is een zege tegen een aanvallend vleugellam KV Kortrijk broodnodig. Al zal Giuseppe Rossini bij zijn terugkeer naar Malinwa extra gemotiveerd zijn om zich te bewijzen.

Charleroi en Germinal Beerschot staan onderin voor een cruciale wedstrijd. Jacky Mathijssen wil nog “drie zeges” en hoopt op de eerste op bezoek bij zijn oude werkgever. De Karolingers, die het zonder hun camion nieuwe aanwinsten moeten rooien, moeten winnen als ze nog een waterkansje willen behouden om de rode lantaarn door te geven.

Tot slot is er ook nog EupenZulte Waregem. U kan hier vanavond alle wedstrijden LIVE volgen. Kort na de match mag u ook reacties uit het winnende en verliezende kamp verwachten.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties